Edukira joan | Menu nagusira joan | Ataletara joan

Eusko jaurlaritza
Buscador
Hasiera / 

Prestakuntza

 / Ikastaroen bilatzailea / FRAISORO BEHI GAZTA ETA SAROI BEHI ETA ARDI NAHASKETAZ EGINDAKO GAZTA EGITEA

Ikastaroen bilatzailea

FRAISORO BEHI GAZTA ETA SAROI BEHI ETA ARDI NAHASKETAZ EGINDAKO GAZTA EGITEA

Prestakuntza mota:  
Trinkoa
Etengabeko prestakuntza:  
Sektoriala
Prestakuntza sektoriala:  
Nekazaritza elikagaiak
Hasiera-data:  
2020 Urtarrila 21
Amaiera-data:  
2020 Urtarrila 22
Zentroa:  
HAZI Bizkaia
Eskolak emateko lekua:  
Leartiker (Markina - Xemein)
Iraupena:  
10 ORDU
Norentzat:  
.
Gai orokorra:  
Ikastaro honetan FRAISORO, behi esnearekin ekoizturiko gazta samur prentsatua eta, SAROI, esne mota ezberdinez ekoizturiko gazta ondu prentsatua nola elaboratzen diren ikasiko dugu. Gazta mota bakoitzerako, etapaz etapa kontutan hartu beharreko parametro teknologikoak azalduko dira (hartzigarri motak, koagulazio denborak, granoaren lanketa, ontze baldintzak, etab.). Era berean, gazta mota hauetarako zehazturiko araudian jasotako informazioa azalduko da: produktuaren definizioa, ezaugarri orokorrak (esne mota, esnearen tratamendua, elaborazioko ezaugarri nagusiak, ontze denbora, aurkezpen formatoa), ezaugarri organoleptikoak eta araudi mikrobiologikoa. Ikastaroan zehar, alderdi teorikoak azaltzeaz gain, gazta mota bakoitzeko egin aldi praktiko bat burutuko da.
Matrikula:  
36
Fidantza:  
 

Izena eman




Bookmark and Share
< itzuli ikastaroen zerrendara

elearning

2019.urtean HAZIn 5.000 ordu inguru eskeini dira eta 3.000 pertsona gerturatu dira (%30 emakumeak, %70 gizonak)