Ikastaroen bilatzailea
OTZARA ETA TXURIA GAZTAK
- Prestakuntza mota:
- Trinkoa
- Etengabeko prestakuntza:
- Sektoriala
- Prestakuntza sektoriala:
- Nekazaritza elikagaiak
- Hasiera-data:
- 2019 Abendua 03
- Amaiera-data:
- 2019 Abendua 04
- Zentroa:
- HAZI Bizkaia
- Eskolak emateko lekua:
- LEARTIKER - Xemein Etorbidea 12A-1º, 48270 Markina-Xemein
- Iraupena:
- 10 ORDU
- Norentzat:
- Gazta egiteari ekin nahi edo dagoeneko gazta ekoizten duten pertsonak
- Gai orokorra:
- Ikastaro honetan OTZARA, gazta krematsu ez prentsatua eta TXURIA, gazta freskoa, nola elaboratzen diren ikasiko dugu. Gazta mota bakoitzerako, etapaz etapa kontutan hartu beharreko parametro teknologikoak azalduko dira (hartzigarri eta gatzagi motak, koagulazio denborak, granoaren lanketa, ontze edota biltegiratze baldintzak, etab.). Era berean, gazta mota hauetarako zehazturiko araudian jasotako informazioa azalduko da: produktuaren definizioa, ezaugarri orokorrak (erabili daitezkeen esne motak, esnearen tratamendua, elaborazioko ezaugarri nagusiak, ontze denbora, aurkezpen formatoa), ezaugarri organoleptikoak eta araudi mikrobiologikoa. Ikastaroan zehar, alderdi teorikoak azaltzeaz gain, gazta mota bakoitzeko egin aldi praktiko bat burutuko da.
- Matrikula:
- 36
- Fidantza: