Edukira joan | Menu nagusira joan | Ataletara joan

Eusko jaurlaritza
Buscador
Hasiera / 

Prestakuntza

 / Ikastaroen bilatzailea / AHUNTZAIN GAZTA LAKTIKO ETA ENTZIMATIKOA EGITEA

Ikastaroen bilatzailea

AHUNTZAIN GAZTA LAKTIKO ETA ENTZIMATIKOA EGITEA

Prestakuntza mota:  
Trinkoa
Etengabeko prestakuntza:  
Sektoriala
Prestakuntza sektoriala:  
Nekazaritza elikagaiak
Hasiera-data:  
2019 Azaroa 03
Amaiera-data:  
2019 Azaroa 04
Zentroa:  
HAZI Bizkaia
Eskolak emateko lekua:  
Leartiker (Markina - Xemein)
Iraupena:  
10 ORDU
Norentzat:  
Gazta egiteari ekin nahi edo dagoeneko gazta ekoizten duten pertsonak
Gai orokorra:  
Ikastaro honetan ahuntz esnearekin ekoizturiko BADAIA gazta prentsatua eta koagulazio laktiko bidezko gaztak nola elaboratzen diren ikasiko dugu. Gazta teknologia bakoitzerako, etapaz etapa kontutan hartu beharreko parametro teknologikoak azalduko dira (hartzigarri motak, koagulazio denborak, granoaren lanketa, ontze baldintzak, etab.). Era berean, gazta mota hauetarako zehazturiko araudian jasotako informazioa azalduko da: produktuaren definizioa, ezaugarri orokorrak (erabili daitezkeen esne motak, esnearen tratamendua, elaborazioko ezaugarri nagusiak, ontze denbora, aurkezpen formatoa), ezaugarri organoleptikoak eta araudi mikrobiologikoa. Ikastaroan zehar, alderdi teorikoak azaltzeaz gain, gazta mota bakoitzeko egin aldi praktiko bat burutuko da.
Matrikula:  
36
Fidantza:  
 

Izena eman




Bookmark and Share
< itzuli ikastaroen zerrendara

elearning

2018.urtean 211 ikastaro egin dira, 6.300 ordu baino gehiago eskeini dira eta 4053 pertsona gerturatu dira (%34 emakumeak, %66 gizonak)