Edukira joan | Menu nagusira joan | Ataletara joan

Eusko jaurlaritza
Buscador
Hasiera / 

Prestakuntza

 / Ikastaroen bilatzailea / OTZARA ETA TXURIA GAZTAK

Ikastaroen bilatzailea

OTZARA ETA TXURIA GAZTAK

Prestakuntza mota:  
Trinkoa
Etengabeko prestakuntza:  
Sektoriala
Prestakuntza sektoriala:  
Nekazaritza elikagaiak
Hasiera-data:  
2019 Urria 19
Amaiera-data:  
2019 Urria 20
Zentroa:  
HAZI Bizkaia
Eskolak emateko lekua:  
LEARTIKER - Xemein Etorbidea 12A-1º, 48270 Markina-Xemein
Iraupena:  
10 ORDU
Norentzat:  
Gazta egiteari ekin nahi edo dagoeneko gazta ekoizten duten pertsonak
Gai orokorra:  
Ikastaro honetan OTZARA, gazta krematsu ez prentsatua eta TXURIA, gazta freskoa, nola elaboratzen diren ikasiko dugu. Gazta mota bakoitzerako, etapaz etapa kontutan hartu beharreko parametro teknologikoak azalduko dira (hartzigarri eta gatzagi motak, koagulazio denborak, granoaren lanketa, ontze edota biltegiratze baldintzak, etab.). Era berean, gazta mota hauetarako zehazturiko araudian jasotako informazioa azalduko da: produktuaren definizioa, ezaugarri orokorrak (erabili daitezkeen esne motak, esnearen tratamendua, elaborazioko ezaugarri nagusiak, ontze denbora, aurkezpen formatoa), ezaugarri organoleptikoak eta araudi mikrobiologikoa. Ikastaroan zehar, alderdi teorikoak azaltzeaz gain, gazta mota bakoitzeko egin aldi praktiko bat burutuko da.
Matrikula:  
36
Fidantza:  
 

Izena eman




Bookmark and Share
< itzuli ikastaroen zerrendara

elearning

2018.urtean 211 ikastaro egin dira, 6.300 ordu baino gehiago eskeini dira eta 4053 pertsona gerturatu dira (%34 emakumeak, %66 gizonak)