Edukira joan | Menu nagusira joan | Ataletara joan

Eusko jaurlaritza
Buscador
Hasiera / 

Prestakuntza

 / Ikastaroen bilatzailea / "LATXA URDINA - AZUL DE LATXA" GAZTA EGITEA

Ikastaroen bilatzailea

"LATXA URDINA - AZUL DE LATXA" GAZTA EGITEA

Prestakuntza mota:  
Trinkoa
Etengabeko prestakuntza:  
Sektoriala
Prestakuntza sektoriala:  
Nekazaritza elikagaiak
Hasiera-data:  
2019 Iraila 24
Amaiera-data:  
2019 Iraila 24
Zentroa:  
HAZI Bizkaia
Eskolak emateko lekua:  
Leartiker (Markina - Xemein)
Iraupena:  
8
Norentzat:  
Gazta egiteari ekin nahi edo dagoeneko gazta ekoizten duten pertsonak
Gai orokorra:  
Ikastaro honetan LATXA URDINA, Latxa ardi esne gordinarekin ekoizturiko gazta urdina nola elaboratzen den ikasiko dugu. Etapaz etapa kontutan hartu beharreko parametro teknologikoak azalduko dira (hartzigarri motak, koagulazio denborak, granoaren lanketa, ontze baldintzak, etab.). Era berean, gazta mota honetarako zehazturiko araudian jasotako informazioa azalduko da: produktuaren definizioa, ezaugarri orokorrak (esne mota, esnearen tratamendua, elaborazioko ezaugarri nagusiak, ontze denbora, aurkezpen formatoa), ezaugarri organoleptikoak eta araudi mikrobiologikoa. Ikastaroan zehar, alderdi teorikoak azaltzeaz gain, egin aldi praktikoa burutuko da. Horretaz gain, gaztaren afinazio prozesuaren jarraipena on line gauzatuko da, interesa duten parte hartzaileekin sortuko den whatsapp talde bidez bideo eta argazkiak partekatuz.
Matrikula:  
36
Fidantza:  
 
Kurtsoen egitaraua                                                   

Izena eman




Bookmark and Share
< itzuli ikastaroen zerrendara

elearning

2018.urtean 211 ikastaro egin dira, 6.300 ordu baino gehiago eskeini dira eta 4053 pertsona gerturatu dira (%34 emakumeak, %66 gizonak)